"Hidup memerlukan pengorbananan. Pengorbanan memerlukan perjuangan. Perjuangan memerlukan ketabahan. Ketabahan memerlukan keyakinan. Keyakinan pula menentukan kejayaan. Kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan."

Tuesday, February 2, 2010

khalass?

aku baru je lepas habis jawab soalan exam osce.
ku pasrah segalanyaaa~*-*

4hb 2 nanti laz paper.
medical terminology.soalan essay.format baru.coz previous year takde medical term.dyorang blaja english je.so skang niy aku pon tak tau bentuk macam mana soalan dye.jadi kene la pulun habes-habesan menghafal segala medical terminology tu.tapi medical term niy tak termasuk dlm markah.dia juz tentukan sama ada kita lulus atau gagal.tak termasuk dalam pointer.kalau dapat lepas 60%.lulus lah jawabnya.kalau tak.gagal la maknanya tu.

conclusion yang aku dapat setelah menghadapi tiga paper (yang masuk dalam pointer) ni.
selepas niy aku akan cuba pastikan yang aku tak terlepas mana2 slide lecture.
aku juga akan cuba pastikan yang segala info aku ada.tidak kekurangan maklumat.akan kucari sampai ke mana2.haha.aku akan cuba memperbaik lagi cara belajar aku.coz sekarang ni cara belajar aku mcm tak teratur sket.masih dalam proses menetukan dan menyesuaikan diri dengan cara belajar yang betul dan efektif.hoho.

akan kucuba perbaiki segala kelemahanku di semester 1 niy pada semester 2 nanti.insyaallah.
kejap lagi laptop ku bakal dihantar ke 'hospital'.waa.beraat hati rasanya tuk berjauhan dengan si lappy kesayanganku ini.tapi dia merajuk plak dengan aku.siap maen cak cak lagi.screen berkelip2 pulak.entah berapa lama kamu ditahan ye lappy.

lepas niy winter break.dua minggu cuti memang sibuk dengan pelbagai planning.berapa hari jela yang dapat stay kat rumah.6hb 2 niy bakal keluar dari egypt ni.seminggu lepastu 14 hb 2 baru balik.then,alhamdulillah aku tersenarai gak dapat gi seminar perubatan kat cairo:)
seminar tu 17hb and 18 hb februari.

kalau si lappy niy tak sempat dibaiki before aku meninggalkan egypt.sungguh lama lah ku berjauhan dengannya.pasti ku rindu kamu lappy:D

si bloggy aku plak macam mana ek nak update?emm.takpe2.akan ku usaha untuk mengupdatekan mu dengan planning2ku sepanjang winter break nanti.

bye2 bloggy and lappy:(

1 comment:

Fida Jai OWN said...

nice blogg . be my follower too

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails