"Hidup memerlukan pengorbananan. Pengorbanan memerlukan perjuangan. Perjuangan memerlukan ketabahan. Ketabahan memerlukan keyakinan. Keyakinan pula menentukan kejayaan. Kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan."

Friday, December 11, 2009

smka-jb-ian

10/12/2009

'me' dan 3 org kawan rumah johor pn btolak dri mansurah nak gi cairo.tggu teksi pnye lame oh.nape ntah ramai tanak anta gi utubis dauli tuh.so then we separate into 2.'me' n shikin pn gerak tmpat laen tuk carik teksi.akhirnye tggu pnye tggu kitorang dpt gak teksi.kebetulan tksi tu besar sket.and ade dak johor lam teksi tuh and nak menuju ke tmpat yg same.so 'me' n shikin pn da smpai awl kat utubis dauli tuh and 2 org lagi stil menunggu teksi.tunggu pnye tunggu sampai kitorang terlepas satu tremko.da nak sejam dyorang tggu teksi tk dapat2.dan kitorang pn trpksa la tggu kat utubis dauli uh coz bahaye pulak kalau berpecah2 nanti.dala masing2 2 orang jek.laz2 dyorang sampai jugak akhirnye.kitorang pun kne la tunggu tremko yg laen pulak dtg.dlm kol 4.30 ptg gitu bru btolak dri mansurah.lbih kurang 2 jam prjalanan kitorang pn sampai di cairo.then,naik bas pulak ke raba'ah.

mlm tuh 'me' and iliya tak tido kat rumah johor.sebab ramai orang an.so kitorang ikut wani n kak nana tido kat apartmen yg disewa parents dyorang kat haiyu asyir.kebetulan ade bilik kosong lebih.parents dyorang da seminggu dtg mesir.tp 11/12/2009 mlm parents dyorang telah pun btolak pulang ke malaysia.besar uh rumahnye.bes btol.rumah tp mcm hotel.lengkap.sume ade.huhu.selesa btol la.hihi.

esok temuduga!

11/12/2009

temuduga start kol 8pgi.so kol 7 pagi lagi kitorang da gerak cari teksi gi rabaah.dlm kol 7.30 pgi da sampai da.mula2 'me' antara orang yg terakhir dlm list nama untuk ditemuduga.tp laz2 'me' antara orang terawal ditemuduga.sebab pegawai ikut list nama laen.mengikut siapa yang da buat permohonan awal.'me' da mohon dari malaysia.so termasuk la dlm list yg terawal.alhamdulillah segalanya berjalan dgn lancar.hanya bertawakal shajalah papepun keputusannya.


ho yeah.hari ini happy sbb akhirnye ketemu jua 'me' dgn warda di bumi anbiya' ni.temuduga zakat di rumah johor telah menemukan kami berdua.happy sungguh oh.mcm tak sangke.jumpa di egypt.wee~meh 'me' interframe kan her photo.heheh.jgn mara ye cik warda.dan jgn kembang2 pulak.hehe.



so 'me' byk mghabiskan masa dgn die.coz bkan senang kite nak jumpe kan.kan.?tp tak de la lama sangat kitorang dpt jumpe.tak sampai sehari pun.'me' pn da kene balek mansurah.huhu.insyaallah nanti kite spend mase lame2 lagi ye.kite pusing satu mesir niyh.haha.

buat guru2 and f5(2008) smka-jb-ian .....
salam sayang dari kami from egypt!~

2 comments:

A.Q.I.L.A.H™ said...

salam

huda, wardah pon medik gak ke?


jeles tgok korang.
huhu. semoge semunye lancar kat sane..

doakan aq kat sini...(^^,)

| h.u.d.a | said...

warda amek dentistry:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails