"Hidup memerlukan pengorbananan. Pengorbanan memerlukan perjuangan. Perjuangan memerlukan ketabahan. Ketabahan memerlukan keyakinan. Keyakinan pula menentukan kejayaan. Kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan."

Sunday, June 20, 2010

come back again;))

pagi ini seperti biasa,masih seperti hari2 yang sebelumnya,hari-hari yang dilalui kebelakangan ni ibarat tiap detik 'sauna' menemani,'summer' mula menunjukkan bahangnya,terik panas matahari mula membakar diri.malah ia masih dirasai walaupun duduk di dalam rumah sendiri.
tapi ketahuilah ini hanyalah panas di dunia hanya sementara dan seketika,kerana ia silih berganti dengan 'winter' yang kesejukan pula mencengkam diri.

"Api neraka Jahannam lebih panas membakar, kalaulah mereka itu orang-orang yang memahami."

hari ni jika mengikut plan yg telah dirancang,kunci rumah baru akan dapat petang nanti,dan bermulalah aktiviti pengemasan rumah,dan tak lama lepastu bolehlah memindah barang pulak ke rumah yang baru:)


haa,mcm ni lah rumah baru kitorang,heh,JANGAN percaya;D

Ohh ye,tidak berapa lama hari lagi sahaja,insyaAllah,akan pulang ke tanah air tercinta Malaysia~
tapi dalam masa yang sama debaran final exam result juga kian terasa..(risau jugaa.....-_-)


Malaysia,i'm coming!

dalam masa cuti ni agak tak tahu nak buat apa,so akan cuba diisi sedaya upaya,walaupun masih melagha seketika dan tidak dinafikannya.oh ye,tuk student medic especially in mesir,cuba klik di sini~
banyak juga input or experience daripada empunya blog(dr. faizal-cairo university)yang mungkin dapat dikongsi bersama~sharing is caring;DD

DON’T BE SAD*

What happened is over
Yesterday is past
Now it’s part of history
It will not come back forever

Don’t be sad
What is coming, is coming!
Do not take any sorrow
Do not allow the fear
To cover your mind
Or destroy your heart
Just because something
May happen tomorrow!

Don’t be sad, don’t be grave
Face the new reality
Struggle hard, with patience,
Remain strong and brave

Don’t be sad
Stay happy
Think positive
Even when things go bad
This is the nature of life
Nothing will remain the same
Change is coming
Do what you can
And leave the rest for God.


"You can have anything you want – if you want it badly enough. You can be anything you want to be, have anything you desire, accomplish anything you set out to accomplish – if you will hold to that desire with singleness of purpose. – Robert Collier"

1 comment:

azni_1405 said...

salam..
uit, nak balik malaysia da..
aku pulak nak balik kampus pulak daa~

hmm,,memang kena pindah rumah ke??

papepon,,take care eh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails